top of page

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

MODALITAT GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

QUÈ ÉS?

La Gimnàstica Artística és una de les modalitats de la gimnàstica en què els gimnastes executen diferents exercicis en els diferents aparells que formen aquest esport. Està dividit en dos grans grups, gimnàstica artística femenina (GAF) que consta de 4 aparells: barra d'equilibri, barres asimètriques, salt i terra; i gimnàstica artística masculina (GAM) que consta de 6 aparells: barra fixa, salt, poltre amb arcs, terra, anelles i paral·leles. La pràctica internacional d'aquest esport la regula la Federació Internacional de Gimnàstica (FIG).

En el nostre club oferim la Gimnàstica Artística Femenina en l'àmbit escolar i federatiu en diferents grups d'entrenament, dels quals tots els grups menys babygym competeixen tant en la copa escolar, com en la copa catalana.

INICIACIÓ

INICIACIÓ A LA GIMNÀSTICA (3-6 ANYS)

Grup d'iniciació a la gimnàstica comprés entre els 3 i 5 anys. En el qual es potencia la psicomotricitat, que les gimnastes aprenguin a controlar el seu cos i aprenguin el funcionament de la gimnàstica.

ESCOLAR 1

INICIACIÓ A LA GIMNÀSTICA (3-6 ANYS)

Grup d'iniciació en la gimnàstica comprés entre els 6 i 7 anys. En el qual es potencia l'aprenentatge base de la gimnàstica així com que les gimnastes aprenguin a controlar el seu cos i el funcionament dins del gimnàs.

ESCOLAR 2

INICIACIÓ COMPETICIÓ ESCOLAR (8-9 ANYS)

Grup d'aprenentatge base de la gimnàstica, comprés entre els 8 i 9 anys. En el qual es potencia l'aprenentatge base a més de la iniciació en competició, en la cual hi ha unes exigencies técniques que comprenen l'elegància, la psicomotricitat i la coordinació.

ESCOLAR 3

COMPETICIÓ ESCOLAR (10-11 ANYS)

Grup d'iniciaició en dificultats de competició, comprés entre els 10 i 11 anys. En el qual es potencia l'aprenentatge de noves dificultats per competició, a més de les exigencies técniques que això requereix, com són l'elegancia i la coordinació de la gimnasta.

ESCOLAR 4

COMPETICIÓ ESCOLAR (11-16 ANYS)

Grup de base en competició escolar, comprés entre els 11 i 16 anys. En el qual es potencia l'aprenentatge de noves dificultats i noves rutines que comporten una coordinació de música i acrobàcies amb més dificultat. 

ESCOLAR 5

COMPETICIÓ ESCOLAR (13-18 ANYS)

Grup de base en competició escolar, comprés entre els 13 i 16 anys, enfocat a esportistes que no van a l'escola a la tarda. En el qual es potencia l'aprenentatge de noves dificultats i noves rutines que comporten una coordinació de música i acrobàcies amb més dificultat. 

FEDERACIÓ 1

COMPETICIÓ FEDERATIVA (5-10 ANYS)

Grup de competició federativa de nivell base, de les categories B1 a B3 depenent de les edats de les edats de les gimnastes,; comprés entre els 5 i 10 anys.

En aquest grup es potencia l'aprenentatge base de la gimnàstica federativa per que més endevant les gimnastes puguin aumentar de nivell.

FEDERACIÓ 2

COMPETICIÓ FEDERATIVA (10-16 ANYS)

Grup de competició federativa de nivell base, de les categories B3 a B6 depenent de les edats de les edats de les gimnastes; comprés entre els 10 i 16 anys. 

En el qual es potencia l'aprenentatge d'exericicis amb més dificultat.

ARTÍSTICA MASCULINA

GRUP INICIACIÓ ARTÍSTICA MASCULINA (5-11 ANYS)

Grup d'aprenentatge base de la gimnàstica. En el qual es potencia l'aprenentatge base a més de la iniciació en competició, en la cual hi ha unes exigencies técniques que comprenen l'elegància, la psicomotricitat i la coordinació.

bottom of page